Športom v ústrety dobrým skutkom – aj počas pandémie!

Nie je žiadnym tajomstvom, že rok 2020 nepatril k tým najľahším. O to viac nás tešila a dojímala dobrovoľná, ale intenzívna podpora od ľudí, ktorí nadácii aktívne pomáhali náročné obdobie preklenúť – a pritom v mene odvážnych detí prekonávali aj samých seba.
Minulý rok poznačilo rušenie hromadných športových podujatí. Napriek mnohým plánom v tričkách Tímu Odvahy bežalo len 5 bežcov na 6 individuálnych behoch, dosiahli však absolútne fantastické výsledky, ktoré predčili aj naše ambiciózne pred-pandemické priania a predstavy.
Sme neuveriteľne hrdí na výkony a motiváciu nových bežcov v tíme, menovite Róbert Darnady, Miroslav Ivan a Monika Šmídlová. Gabi Maté a Lenka Vacvalová v mene odvážnych detí bežali už dokonca po niekoľkýkrát a obom sa im podarilo na terapeutické programy vyzbierať rekordné čiastky.
Hoci teda rok 2020 priniesol nemalé výzvy, bežci Tímu Odvahy a ich podporovatelia nadáciu podporili rekordnou sumou 54 097 eur. Suma pôsobí obrovsky, ale je vyskladaná najmä z príspevkov vo výške 1, 3, 5 či 10 eur. Príspevkov od ľudí, ktorých naši športovci inšpirovali k podpore.
Vyzbierané príspevky putujú na prípravu bezplatných programov zážitkovej terapie, ktoré prinášajú radosť, odvahu a nádej vážne chorým deťom a ich rodinám už takmer 20 rokov. Aj vďaka našim bežcom a stovkám z vás. 
ĎAKUJEME!